Lacné, rýchle, zasycujúce a veľmi chutné jedlo pre detičky aj dospelých. V Palestíne známe ako Madžaddara. Vhodné aj ako príloha, či hlavné jedlo na obed alebo na večeru. Výborné je s bielym jogurtom ochuteným napr. nasekanou pažítkou.
Potrebuješ na 4 porcie:
- 300 g šošovice
- 300 g ryže
- 300 g póriku (vhodný od 10. mes.) alebo cibule (od 1 roku veku dieťaťa)
- olej
- voda
- soľ (pre deti neodporúčam)
Postup:
Umy šošovicu aj ryžu. Ako prvú daj variť do hrnca šošovicu. Pridaj zhruba toľko vody, koľko potrebuješ na uvarenie ryže a daj variť (osoľ iba verziu pre dospelých). Keď šošovica začne mäknúť, tak pridaj do hrnca ryžu. Spolu var domäkka. Cibuľku si nakrájaj a na panvici s olejom opeč do zlatista.
PS: ak si nie si istá, kedy akú potravinu zaviesť bábätku, pozri si tabuľku zavádzania prvých príkrmov.
Viac skvelých receptov pre detičky nájdeš TU.