Smotanové cestoviny so špenátom emamamamu

Od 10. mes.: Smotanové cestoviny so špenátom (uvarené do 20 min.)

Úžasne chutné, zdravé a rýchle cestoviny pre deti aj dospelých uvarené do 20 minút! Bez mäska. Vhodné na obed aj večeru od 10. mesiaca.

Potrebujeme pre 4 člennú rodinu (v prípade nejasností ohľadom zavádzania surovín bábätkám pozri tabuľku zavádzania potravín tu):

  • 400 g cestovín (typ Tagliatelle = ploské dlhé slíže)
  • 250 ml 10% smotana na varenie (príp. iná alternatíva)
  • 2 tenké plátky klasického masla (najlepšie ghee maslo vhodné na tepelnú úpravu)
  • min. 125 g listový špenát (1/2 balenia)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • dochutiť soľou (verzia pre dospelých)
  • dochutiť syrom – použila som parmezán (verzia pre dospelých)
Smotanové cestoviny so špenátom emamamamu
Smotanové cestoviny so špenátom

Do osolenej vody si daj variť cestoviny podľa návodu na obale. Cca. 3 minúty pred uvarením cestovín, na panvici speň maslo. Následne na masle v panvici chvíľku opraž posekaný listový špenát, následne prilej k špenátu smotanu na varenie. Medzitým si sceď uvarené cestoviny (nechaj si približne 1 dl vody z cestovín, ktorú pridáš do smotany v panvici). Nechaj chvíľku povariť. Následne pridaj do zmesi pretlačený cesnak a cestoviny. Vo verzii pre dospelých môžeš pridať nastrúhaný syr a soľ.

                                                                                                         Čítaj viac článkov z kategórie TU.

Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!

Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.