Úžasne chutné, zdravé a rýchle cestoviny pre deti aj dospelých uvarené do 20 minút! Bez mäska. Vhodné na obed aj večeru od 10. mesiaca.
Potrebujeme pre 4 člennú rodinu (v prípade nejasností ohľadom zavádzania surovín bábätkám pozri tabuľku zavádzania potravín tu):
- 400 g cestovín (typ Tagliatelle = ploské dlhé slíže)
- 250 ml 10% smotana na varenie (príp. iná alternatíva)
- 2 tenké plátky klasického masla (najlepšie ghee maslo vhodné na tepelnú úpravu)
- min. 125 g listový špenát (1/2 balenia)
- 2 strúčiky cesnaku
- dochutiť soľou (verzia pre dospelých)
- dochutiť syrom – použila som parmezán (verzia pre dospelých)
Do osolenej vody si daj variť cestoviny podľa návodu na obale. Cca. 3 minúty pred uvarením cestovín, na panvici speň maslo. Následne na masle v panvici chvíľku opraž posekaný listový špenát, následne prilej k špenátu smotanu na varenie. Medzitým si sceď uvarené cestoviny (nechaj si približne 1 dl vody z cestovín, ktorú pridáš do smotany v panvici). Nechaj chvíľku povariť. Následne pridaj do zmesi pretlačený cesnak a cestoviny. Vo verzii pre dospelých môžeš pridať nastrúhaný syr a soľ.
Čítaj viac článkov z kategórie TU.
Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!
Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.