Pokiaľ sa chystáš uvariť šošovicovú polievočku, nezabudni šošovičku odložiť i tvojmu bábätku, vieš z nej totiž uvariť ekvivalent polievky, resp. prívarok v podobe príkrmu. Údené mäsko nahradíš vareným, príkrm dochutíš majoránkou. A je to 😉 .
Potrebujeme:
- 1 PL červenej šošovice
- 1 malý zemiak
- voda
- mäso (ja som použila 30 g domácej sliepky)
- 1 PL tarhone
- štipka majoránu
- kvapka oleja
Červenú šošovicu si vopred namočíme na 2 hodiny do vody a následne uvaríme v čerstvej vode do zmäknutia. Uvaríme si tiež pokrájaný zemiak, tarhoňu a mäsko. Všetky suroviny po uvarení vložíme do mixéra, dolejeme 1dl vody alebo vývaru z niektorej suroviny (mäso/šošovica/zemiak) a mixujeme pokým sa nevytvorí stredne hustá kaša. Napokon kvapneme do príkrmu olej a nasypeme doň majorán, všetko zamiešame. Podávame drobcovi.
Čítaj viac článkov z kategórie TU.
Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!
Kašu z viacerých surovín a s obsahom lepku podávajte, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.