Ľahký príkrm z dvoch druhov zeleniny pohladí bruško nejednému dojčaťu. Obohatený je o mäsko, kuskus a tekvicový olej, takže je vhodný od cca 8. mesiaca (práve kvôli kuskusu, ktorý sa vyrába z pšenice/semoliny). Je ideálny na obed i na večeru.
Potrebujeme:
- 3 ružičky karfiolu
- tretina cukety
- kvapka tekvicového oleja
- mäso (ja som použila 30 g domáceho králika)
- 2 PL kuskusu
Karfiol pokrájaj, cuketu nakrájaj buď na kolieska alebo väčšie kocky (aby sa lepšie vyberali z hrnca) a spolu daj uvariť do vody na 10-15 minút. Po uvarení, vyber karfiol a cuketu a s trochou zeleninového vývaru z hrnca a vlož do mixéra. Ak máš mäso vopred uvarené (ja si vždy väčší kus mäsa uvarím a rozdelím si ich na 30g porcie, zamrazím a postupne vyberám), použi čerstvú. Ak nie, vyber vopred z mrazničky, rozmraz a pred podávaním do jedla zalej porciu vriacou vodou v miske (prípadne chvíľu povar so zeleninou), aby sa opäť zohriala. Všetko spolu rozmixuj v mixéri na stredne hustú kašu. Ak vie dieťa prehĺtať sústa, uvarené mäsko (30g) nakráj na drobné kúsky a primiešaj k zeleninovému príkrmu. Kuskus si zalej vriacou vodou podľa návodu na obale. Po tom, ako sa napije vody, ho primiešaj do príkrmu spolu s kvapkou tekvicového oleja. A máš hotovo! Dobrú chuť 🙂 .
Čítaj viac článkov z kategórie TU.
PS: Ďakujem za zdieľanie, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.
Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!
Kašu z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.