Výborné rizoto, ktoré si tvoje 10 mesačné dojčiatko zamiluje. A možno nie len ono. 😉 Krásne farebné a skvelej chuti. Treba len vyskúšať. Rizoto pre dieťa odporúčam podávať na obed alebo na večeru.
Potrebujeme:
- 2 cm hrubé koliesko stredne veľkej červenej repy
- 1/3 mozarelly
- mäso z králika (cca 35 g)
- kvapka slnečnicového oleja
- ryža (odporúča sa naturálna, ja som dala klasickú dlhozrnnú)
- bylinky (bazalka, alebo iné podľa chuti)
- voda
Repu si vopred v šupke povaríme vo vode do mäkka. Po uvarení ju necháme vychladnúť, potom nastrúhame na jemno (časť repy v celku si odložíme). Do vody dáme variť ryžu a k nej pridáme nastrúhanú repu. Po uvarení ryže s repou, necháme zmes trošku vychladnúť.
Mäso z králika taktiež uvaríme vopred. Keď máme všetko uvarené, môžeme si na malé kocky nakrájať mozarellu, králika a odloženú repu. Následne nakrájané suroviny vmiešame spolu s kvapkou oleja do ryže. Dochutíme bylinkami, napr. bazalkou. Dobrú chuť!
Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!
Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.
Čítať viac článkov z kategórie TU.