Príkrm zo zeleniny a mäska v podobe kaše si vychutnajú väčšie i menšie bábätká od veku min. 6. mesiacov. Tým menším ho pripravíme v podobe kaše, väčším môžeme niektoré ingrediencie i nadrobno nasekať, keďže by už mali vedieť prehĺtať sústa. Príkrm je ideálny na obed i na večeru. Naozaj chutí vynikajúco.
Potrebuješ:
- ružičku brokolice
- 1 stredný zemiak (konzumný/sladký, … je to na vás 😉 )
- tretina cukety
- kvapka extra panenského olivového oleja lisovaného za studena
- mäso (ja som použila 30 g domácej sliepky)
Brokolicu pokrájaj, zemiak a cuketu nakrájaj buď na kolieska alebo väčšie kocky (aby sa vám lepšie vyberali z hrnca) a spolu daj uvariť na 10-15 minút. Po uvarení, vyber zemiaky spolu s brokolicou a s trochou zeleninového vývaru z hrnca všetko rozmixuj v mixéri na kašu (viď obrázok – zelená kaša). Ak máte sliepku vopred uvarenú (ja si vždy väčší kus mäsa uvarím a rozdelím si ich na 30g porcie, zamrazím a postupne vyberám), použite čerstvú. Ak nie, vyber vopred z mrazničky, rozmraz a pred podávaním do jedla zalej porciu vriacou vodou v miske (prípadne chvíľu povar so zeleninou), aby sa opäť zohriala. Mixér umy. Cuketu, slepačie mäsko a olej rozmixuj v mixéri na stredne hustú kašu. Ak vie dieťa prehĺtať sústa, uvarené mäsko (30g) nakráj na drobné kúsky spolu s cuketou a obe suroviny zmiešame.
Servíruj hladošovi do misky a môžete papať 🙂 .
Čítaj viac článkov z kategórie TU.
Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!
Kašu z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.