kiš so smotanou, cuketou a rajcinami, emamamamu, recept

Od 1 roka: Zeleninový kiš s kôprom a smotanou

Úžasný ľahko stráviteľný a chutný slaný koláčik na spôsob francúzskeho koláča s názvom ,,kiš“ (quiche). Použitím domácich surovín ako sú rajčiaky, cuketa a kôpor bude vyšperkovaný do dokonalosti. Moja Ema mu nevie odolať (najmä rajčiakom a kôpru!). Pripravíš ho za 15 min. Potom už iba pečieš. Receptík som ti spísala nižšie.

POZOR: Vždy použi iba suroviny, ktoré už má bábätko zavedené (teda nemá na ne alergiu a problém stráviť ich). Ak si si neni istá, pozri do tabuľky zavádzania potravín bábätkám.

Potrebuješ na 1 plech:

  • 1 kyslá smotana (250 g)
  • 1 menšia cuketa
  • 2 veľké rajčiaky
  • za hrsť kôpru
  • 1 lístkové cesto
  • soľ  a čierne korenie
  • prípadne syr na posypanie a dochutenie

Rozvaľkaj si lístkové cesto (1-2 mm hrúbka). Ulož ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Vlož plech s cestom do vopred vyhriatej trúby (peč 10 min. na 160 °C). Cesto sa trošku upečie. Na cesto rozlej a rovnomerne rozotri kyslú smotanu. Na ňu poukladaj umyté a na 1-2 mm hrubé kolieska nakrájané rajčiaky a cuketu. Na ne rovnomerne rozmiestni pokrájaný kôpor. Na záver všetko trošku posoľ a okoreň. Peč v trúbe cca po dobu 20-25 minút na 170°C. Pravideľne pozeraj, či je cesto prepečené.

Na kiš si môžeš nastrúhať aj syr (mozarella/ parmezán/ príp. iný podľa chuti a toho, aký syr už má tvoje dieťatko zavedený).

Dobrú chuť! 🙂

Čítaj viac výborných receptov vhodných detičkám TU.

Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.