Veľmi vďačný recept s verziou pre deti aj dospelákov. Očká obsahujú zelenú plnku – špenát alebo medvedí cesnak s vajíčkom, ktoré mäsko chuťovo oživia. Navyše vyzerajú veľmi efektne 😉
Potrebuješ na detskú verziu:
- 1 kg kuracieho mäska = prsia (ideálne domáce) – rozdeľ pre dospelých a pre deti
- 4 vajíčka na tvrdo
- zelená plnka – napr. medvedí cesnak alebo špenát (na obrázku sú s medvedím cesnakom)
- olej
K tomu navyše pre dospelákov:
- slanina
- soľ
- čierne korenie
- gyros korenie na posypanie mäska zvonku
PS: ak si nie si istá, kedy akú potravinu zaviesť bábätku, pozri si túto tabuľku.
Uvar si všetky vajíčka natvrdo. Tĺčikom naklep kuracie mäsko na väčšie pláty. Mäsko určené pre dospelých osoľ a okoreň s čiernym korením. Následne na ich celú plochu poukladaj umyté lístky medvedieho cesnaku (alebo špenátu). Vo verzii pre dospelých použi aj nakrájanú slaninku a poukladaj ju na zelenú vrstvu. Uvarené vajíčka poukladaj na ,,zelenú“ vrstvu tak, aby sa ti dalo mäsko zavinúť do rolky. Ak budeš mať málo vajíčok, kľudne ich prerež na polovicu a také použi.
Kraje každej rolky špajdlou a prípadne aj niťkou spoj tak, aby sa neotvárali (ani kraje a ani konce rolky). V opačnom prípade ti z nich vytečie šťava. Rolky ulož na rozohriatu panvicu s olejom. Posyp s gyros korením (detskú rolku neposýpaj). Osmaž na strednom plameni z každej strany. Všetky osmažené rolky na panvici vlož na plech do rúry. Peč ešte 30 min. na 170°C.
PS: K rolkám si môžeš pripraviť aj omáčku z kyslej smotany, rozpučeného cesnaku a prípadne s troškou horčice, soli.
Čítaj viac článkov z kategórie TU.
PS: Ďakujem za zdieľanie, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.