Od 1 roka: Hokkaido krémová polievka

Chutná a rýchla polievka, ktorú si naša Ema zamilovala. Navyše tekvička hokkaido obsahuje veľa telu prospešných živín ako bielkoviny, vláknina i sacharidy, okrem nich aj vitamíny A,B,C, E, K a minerály ako železo, horčík a vápnik.

Potrebujeme:

  • tekvičku hokkaido
  • 1 cibuľku alebo pór
  • olivový olej (prípadne kokosový olej)
  • voda
  • 1 PL lyžica domácej vegety (recept tu)
  • 1 x 250g smotany na varenie/mlieko
  • bylinky podľa obľuby (zázvor, kurkuma alebo štipka muškátového oriešku)
  • 1 cesnak
  • 1 ČL soľ
  • tekvicový olej (krásne zneutralizuje chuť kokosového oleja)

Tekvičku hokkaido ošúp, prekroj a vnútro vydlab lyžičkou. Hokkaido nakrájaj na kocky, umytú a ošúpanú cibuľku taktiež nakrájaj na malé kúsky. Nakrájanú cibuľu opraž na oleji na miernom ohni do sklovita, následne pridaj nasekanú hokkaido tekvicu. Chvíľku spolu opraž a potom zalej vodou, v ktorej všetko povaríš cca. 20-30 minút. Keď tekvica zmäkne, dochuť domácou vegetou, soľou, nakrájaným cesnakom a bylinkami podľa chuti a veku dieťatka (ja som ochutila so zázvorom a muškátovým orieškom). Pomiešaj a ponorným mixérom rozmixuj všetky veľké kusy na hladkú polievku. Potom dolej smotanu/mlieko. Nechaj ešte zovrieť. Hotovo!

Pri servírovaní môžeš polievku ozdobiť tekvicovým olejom (tmavá stopa v polievke na obrázku) a opraženými kúskami chlebíka.

Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.

 

                                                                                                               Čítaj viac receptov TU.

PS: Ďakujem za zdieľanie, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.